Latar Musik Video Berjaya Mengimbau Kenangan Lalu Di Tawau ~ Foresight Musik Tawau


Rabu (22/09), TawauKini berjaya mengadakan satu bicarawara bersama ahli-ahli Foresight Musik yang begitu berbakat. Bicarawara ini menampilkan beberapa ahli utama kumpulan yang terlibat secara langsung dalam penghasilan lagu dan klip musik video mereka antaranya Ahbank, Fez, Focussan, Grizzlee, Dimple dan MIA.


Barisan Lineup Foresight Musik Tawau Dalam usia awal 20-an, sekumpulan anak muda ini bekerjasama dalam menghasilkan karya-karya yang bermutu tinggi dan berusaha agar karya mereka sentiasa mendapat tempat di hati orang ramai. Bermula dengan hobi, akhirnya mengumpulkan anak-anak muda yang begitu berbakat dalam industri musik tanah air. 

VIDEO TERBARU FORESIGHT MUSIC


Yang paling membanggakan, kesemua mereka berasal dari Sabah. Walaupun berasal dari daerah yang berbeza, namun ia tidak menghalang mereka untuk menghasilkan klip-klip video yang begitu menarik perhatian ramai. 


Foresight Musik, mempunyai visi dan misi yang selari dengan nama kumpulan mereka (Foresight) yang membawa maksud pandangan kehadapan. 

Menurut salah satu ahli kumpulan, beliau mengatakan, mereka sentiasa berusaha untuk menghasilkan karya yang sentiasa segar, evergreen dan tidak tenggelam timbul mengikut trend semasa sahaja. Mereka bermula dengan memuatnaik video di Youtube dan kini anda boleh mendengarkan lagu-lagu ciptaan mereka di spotify. 

Salah satu klip muzik video yang berjaya menarik perhatian ramai ialah klip video yang bertajuk RAMPAGE.


Klip video ini sepenuhnya dirakam di kawasan sekitar Tawau dalam masa 3 hari sahaja! Dengan berlatarbelakangkan tempat-tempat yang berjaya menggamit memori ramai orang, klip video ini hampir mencecah 60k tontonan di Youtube. 

Dalam durasi selama 5.52 minit, anda pasti terpegun mendengar ‘beat’ dan juga hasil klip video yang setaraf dengan video-video yang dirakam secara professional. 


Walaupun masih agak baru dalam industri muzik, mereka telah berjaya menghasilkan beberapa klip video yang begitu catchy dan mempunyai penataan video yang cukup sempurna. Memang terbaik!

Dalam menceburi industri ini, 

Jangan lupa sokong karya lokal anak muda Sabah ini dengan, subscribe Youtube Foresight Musik dan follow akaun facebook rasmi mereka (https://www.facebook.com/officialforesightmusik/), serta instagram (https://www.instagram.com/foresightmusik/).

Akhir kata, selamat maju jaya diucapkan kepada Foresight Musik. Semoga go internasional satu hari nanti! 

Padu teroks ✊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *