’10 Ribu Mata Memandang’ Aksi Live Bundle Joki Cilik Dari Sabah Ini


Selamat menyambut ramadhan kepada semua warga Tawau dan semua pembaca di laman ini. Semoga Ramadhan kali ini kita semua dapat terus mengimarahkannya walaupun kita semua dalam Fasa PKP untuk kali yang ketiga. 

Joki Cilik Undang Perhatian

Untuk artikel kali ini, kami akan kongsikan berkenaan dengan seorang budak yang viral pada minggu lepas dek kerana telatahnya menjual barang bundle di Facebook Live. Durasi video selama 30 minit itu tersebar luas ke seluruh Malaysia sehinggakan jumlah penonton yang menonton video tersebut mencecah 15,000 penonton. 

“Screenshot” jumlah tontonan 

Barang bundle yang dijual adalah baju yang bernilai RM10 sehinggalah RM20. Facebook Live tersebut mendapat sambutan hangat daripada para penonton dengan telatah yang dilakukan oleh budak tersebut. Budak yang dimaksudkan dikenali dengan gelaran “Joki Ali Viral”. Berumur lingkungan 10-12 tahun berasal daripada Beluran, Sabah. 


“Screenshot” Facebook Live Joki Ali

Gelagat dan Telatah Joki Ali


Gelagat dan telatahnya mencuit hati penonton. Dengan kepetahannya bertutur menggamit senyuman yang menonton. Lagaknya seperti orang dewasa yang berpengalaman menjual bundle di Facebook menarik perhatian orang ramai untuk menyertai Facebook Live yang dibuatnya. 

Selain daripada petah berkata-kata, Joki Ali ini juga mempunyai bakat menari. Badannya yang tidak terhenti daripada bergerak mengikut alunan muzik rancak yang dimainkan. 

Komen netizen dengan pergerakan Joki Ali yang tidak berhenti-henti

Reaksi WargaNetBerikut merupakan komen daripada warga Netizen melalui Facebook Page kami di Tawaukini. 


Bukan setakat itu sahaja, malah ada warganet yang bergurau dengan berkata “mahukah dia jadi menantu ku”. Kepetahan dan kelincahan Joki Ali melakukan jualan bundle mengundang ramai orang memuji teknik yang digunakan oleh beliau untuk menarik perhatian orang. 

Cebisan komen netizen

Demikian, artikel yang diterbitkan untuk kali ini. Kami di Tawaukini mendoakan semoga Joki Ali meneruskan usaha beliau dalam jualan Facebook Page live kerana bakat yang dimiliki sangat “mahal” dan “rare”. Mungkin selepas ini akan muncul lebih ramai lagi “joki cilik” di Malaysia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *