Aksi Silat Memukau Di Tawau, Sebelum Nonton Mat Kilau Yang Kerisnya Menyilau

Filem Mat Kilau menjadi sebutan orang ramai sejak minggu lalu, begitu juga kejadiannya di Tawau, pawagam semua penuh dengan kedatangan orang Tawau untuk menyaksikan filem terhangat di pasaran kali ini.

 

Filem Mat Kilau yang memaparkan cerita yang sarat dengan mesej pengorbanan dan pahlawan tanah air disambut baik oleh masyarakat meskipun ada segelintir yang tidak berapa berkenan dengan filem ini. Tapi itu selera dan pandangan masing-masing terhadap sesuatu perkara. 

Tetapi bukan itu yang kita ingin kupaskan kali ini. Viral di media sosial tentang demontrasi yang dilakukan oleh pesilat di Tawau sebelum menyaksikan filem Mat Kilau. Video ini viral di media sosial dengan 14 ribu tontonan serta mendapat pelbagai reaksi daripada masyarakat yang rata-ratanya memuji tindakan yang dilakukan oleh pesilat-pesilat ini.

 

Berikut merupakan antara video-video yang viral di media sosial :

Turut dikongsikan antara video yang dirakam oleh netizen ketika menghadiri demonstrasi tersebut : 

 

Perkara ini mendatangkan pelbagai reaksi dikalangan masyarakat, jom kita tengok sedikit apa yang diperkatakan netizen.

 

 

 

 

 

 

 

Begitulah komen-komen netizen yang dapat kita kongsikan kepada semua pembaca. Filem ini sarat dengan mesej tanah air dan pahlawan, kepada yang belum lagi menyaksikan filem ini, bolehlah berkunjung ke pawagam berdekatan rumah anda samada di 10Star Kubota ataupun Eastern Plaza. 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *