[Viral] Kru Penggambaran Ini Dirasuk Makhluk Halus di Jalan Tiku, Tawau. Ini Dialog Seram Mereka.MENGENAI ALAM GHAIB


Alam ghaib merujuk kepada alam halus, dimensi ghaib atau alam yang mempunyai sifat berbeza dengan alam fizikal ini. Ini termasuk alam akhirat, alam makhluk halus, dan pada masa sekarang ia seumpama alam dimensi ke 4,5, 6, dan seumpamanya.Pada zaman dahulu, alam ghaib ini merangkumi makhluk halus seperti jin, orang bunian, belaan atau (saka), dan seumpamanya.


Alam ghaib tidak dapat dilihat dengan deria manusia, walaupun terdapat segelintir manusia yang mengaku memiliki deria yang cukup kuat (ampuh) sehinggakan dapat melihat dan berhubung dengan alam ghaib.
CERITA SERAM SIMPANG TIGA JALAN TIKU


Baru-baru ini, TawauKini ada share sebuah artikel berkenaan 5 kawasan “angker” di Daerah Tawau. Selain Jalan Utara, Taman Bukit Tawau dan lain-lain lokasi yang dikongsikan dalam artikel tersebut, Simpang Tiga Jalan Tiku menjadi pilihan editor untuk dimasukkan kedalam senarai yang juga merupakan lokasi yang disebut-sebut warganet sebagai tempat “berpenunggu” yang kuat.

Baca Artikel Tersebut : Klik SiniMana tidaknya, Simpang Tiga Jalan Tiku yang disebut-sebut ini telah menjadi lokasi pilihan untuk dikunjungi oleh sebuah pasukan paranormal yang dikenali sebagai Borneo Channel My melalui segmen ‘Disebalik yang Nyata’.

Melalui video yang dimuatnaik pada 22 Julai 2020 di channel youtube mereka, temubual dengan seorang penduduk tempatan memaklumkan akan kekerapan berlakunya kemalangan di lokasi tersebut hampir setiap bulan.


Untuk memastikan keabsahan cerita-cerita warga tempatan, pasukan paranormal tersebut mengambil keputusan untuk melakukan ritual ‘memanggil’ makhluk halus, sehinggakan pada pertengahan video berdurasi 20 minit tersebut, salah seorang kru penggambaran dimasuki makhluk halus di lokasi tersebut.

Meremang bulu roma melihat dan mendengar sendiri pengakuan ‘penunggu’ di Jalan Tiku ini berdasarkan kes-kes kemalangan yang pernah berlaku di sini. Diharapkan anda semua menonton mengikut budibicara masing-masing.

VIDEO PENUH JALAN TIKU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *