Sumbangan Kebakaran Logpond : Pelbagai Pihak Tampil Beri Bantuan

sumbangan

TAWAU – Mangsa kebakaran Tanjung Batu Keramat, Logpond terus mendapat perhatian daripada masyarakat. Datuk Tahir Pitchu, Pengurus Besar Rastamas, tampil untuk memberikan sokongan dan sumbangan kepada mangsa yang terlibat. Syarikat tersebut menegaskan komitmen mereka dalam menyokong mangsa kebakaran yang baru-baru ini mengalami tragedi kebakaran.

sumbangan

Datuk Tahir Pitchu menyatakan bahawa Rastamas mempunyai dana kecemasan yang disediakan khas untuk membantu mereka yang terkesan oleh bencana seperti kebakaran. Kami ingin menyampaikan simpati dan sokongan kepada mangsa kebakaran, dan kami berharap sumbangan kami dapat memberi sedikit bantuan dalam menghadapi ketidaksempurnaan yang mereka alami.

Baca Juga : Dun Kukusan Perlu Projek PPR

Sebagai tindak balas terhadap kebakaran tersebut, Rastamas memberikan sumbangan wang tunai dan barangan runcit kepada mangsa kebakaran. Sumbangan ini melibatkan 79 ketua isi rumah yang terjejas oleh tragedi tersebut. Kejadian kebakaran yang berlaku di Logpond sebelum ini dilaporkan memusnahkan 52 buah rumah. Turut hadir sama, Datuk Muis Picho yang merupakan Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sebatik.

Kejadian kebakaran ini sekali lagi menekankan kepentingan sokongan komuniti dalam situasi kecemasan, dan pentingnya kerjasama antara sektor awam dan swasta dalam memberi bantuan kepada mereka yang terkesan. Semua pihak harus cakna dalam menghulurkan sumbangan kepada mereka yang memerlukan dalam bencana yang berlaku.

Ikuti perkembangan Daerah Tawau, Sabah melalui laman Facebook kami di Tawaukini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *