Rumah Terbuka PAS Kawasan Tawau Meriah Dihadiri Lebih 3,000 Tetamu

pas

TAWAU – Majlis Rumah Terbuka anjuran PAS Kawasan Tawau berlangsung meriah. Majlis ini berjaya menarik kehadiran lebih dari 3,000 orang dari pelbagai lapisan masyarakat. Majlis yang diadakan setiap tahun ini mendapat sambutan yang amat menggalakkan dari penduduk tempatan.

Yang Dipertua PAS Kawasan Tawau, Mohamad Husain, menyatakan kegembiraannya dengan kehadiran yang menggalakkan tersebut. Menurutnya, majlis ini bukan sahaja merupakan satu aktiviti berprestij bagi parti, tetapi juga memberikan peluang kepada masyarakat untuk lebih mengenali dan memahami perjuangan PAS.

pas

“Kami sangat gembira melihat kehadiran warga Tawau dari pelbagai latar belakang, tanpa mengira perbezaan politik. Ini menunjukkan sokongan kepada nilai-nilai yang kami anjurkan, terutamanya dalam konteks memperjuangkan kepentingan rakyat,” ujarnya dengan penuh semangat.

Beliau turut menegaskan bahawa rumah terbuka ini bukan sekadar acara parti, tetapi juga sebagai platform untuk memperkukuhkan hubungan dengan kerajaan negeri terutama dengan kehadiran pemimpin-pemimpin setempat.

Walaupun bukan dalam gabungan GRS, PAS Kawasan Tawau berbangga dengan hubungan yang baik dengan pihak berkuasa tempatan. Perkara ini penting untuk memajukan agenda pembangunan setempat dan masyarakat.

Baca Juga : Kerjasama PBS-STAR Bakal Jadi Realiti

Majlis yang diadakan di Pejabat PAS Kawasan Tawau turut diiktiraf sebagai aktiviti bermanfaat.  Majlis ini membuka ruang untuk beramah mesra dan interaksi antara pemimpin politik dan rakyat jelata. Diharapkan, rumah terbuka ini akan terus menjadi titik pertemuan yang menyemarakkan semangat perpaduan di kalangan masyarakat setempat.

pas

Turut hadir ke majlis tersebut, Pembantu Menteri Kepada Ketua Menteri Sabah, Datuk Nizam Abu Bakar Titingan, Ahli Parlimen Tawau, Datuk Lo Su Fui, ADUN Balung, Datuk Hamild Awang dan ADUN Kukusan, YB Rina Hj Jainal.

Ikuti perkembangan Daerah Tawau, Sabah melalui laman Facebook kami di Tawaukini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *