Sabah Gaming Carnival Tarik Anak Muda Beraktiviti

Sabah Gaming

Tawau, 4 September 2023 – Satu acara menarik iaitu Sabah Gaming Carnival yang menghimpunkan pelbagai aktiviti dan pertandingan e-sport telah diadakan di Dewan Masyarakat. Karnival tersebut disertai ramai individu terutamanya dikalangan anak muda. Mereka hadir untuk melibatkan diri dalam acara-acara yang dipertandingkan.

Acara tersebut dirasmikan oleh Datuk Nizam Abu Bakar Titingan, yang menyatakan sokongan beliau terhadap perkembangan sukan e-sport di negara ini. Selain itu, beliau juga mengharapkan lebih banyak bakat dapat dicungkil daripada program ini untuk diketengahkan ke peringkat yang lebih tinggi.

anak muda

Antara aktiviti yang menarik dijalankan sepanjang Sabah Gaming Carnival yang menarik perhatian ramai ialah pertandingan e-sport seperti FIFA, Mobile Legend dan Permainan Percuma. Selain itu, turut berlangsung Jualan Permainan, Pertandingan Cosplay dan pelbagai lagi.  Acara ini dianjurkan oleh Toko Neo, sebuah syarikat tempatan yang mengkhususkan dalam pengedaran permainan video.

Baca Juga : Nurin Nuha Johan Hafazan Sekolah Rendah Kebangsaan 2023

 

Sabah Gaming

Pengerusi penganjur, Sofi Hizar, berkata bahawa acara ini bertujuan untuk menggalakkan minat dan bakat anak muda terutama dalam sukan e-sport. Program ini melibatkan lebih 370 peserta daripada seluruh negara.

Acara ini berlangsung selama dua hari dan mendapat sambutan hangat daripada ramai anak muda yang turun padang dan melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti yang disediakan.

Nonton Facebook Live ketika Sabah Gaming Carnival :

Ikuti perkembangan Daerah Tawau, Sabah melalui laman Facebook kami di Tawaukini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *