Kim Swee Tetap Kekal Jurulatih Sabah FC Hingga Akhir Musim

sabah fc

KOTA KINABALU – Ketua Jurulatih Sabah FC, Datuk Ong Kim Swee, akan terus menduduki jawatannya sehingga akhir musim ini mengikut kontrak yang telah dipersetujui sebelum ini.

Mohd Joh Wid, Pengarah Sabah FC, menjelaskan bahawa ketiadaan persoalan mengenai penggantian atau siapa yang akan menggantikan beliau.  Kontrak Kim Swee masih berkuat kuasa sehingga akhir musim ini.

sabah fc

“Mengenai siapa yang akan menggantikan Datuk Ong Kim Swee atau adakah beliau akan terus bersama kita. Perkara itu akan dipertimbangkan selepas tamatnya kontrak beliau atau jika beliau menerima tawaran baru sebelum kontrak tamat,” kata Mohd Joh pada sidang media hari ini.

Mohd Joh juga menanggapi khabar angin yang tersebar-baru ini mengenai kemungkinan Kim Swee akan meninggalkan Sabah FC secara mengejut.

Ini selepas Majlis Sukan Negara (MSN) berminat mendapatkan khidmat jurulatih skuad Badak, Datuk Ong Kim Swee sebagai pengarah baru Akademi Mokhtar Dahari (AMD).

Kim Swee dikatakan calon sesuai bagi mengisi jawatan tersebut. Sebelum ini, peranan Pengarah AMD digalas oleh bekas Pengarah Akademi Twente Enschede, Dennis Bekking pada 2019.

Baca Juga : Kerjasama PBS-STAR Bakal Jadi Realiti

Kim Swee sendiri telah menyatakan komitmen untuk terus berkhidmat bersama Sabah FC. Terutama dalam persiapan menghadapi saingan Liga Super musim baharu.

Dengan itu, pengurusannya bersama pasukan ini akan terus berlanjut tanpa sebarang gangguan sehingga tamatnya musim ini.

Sumber : Metro

Ikuti perkembangan Daerah Tawau, Sabah melalui laman Facebook kami di Tawaukini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *