Suasana Aidilfitri Penuh kegembiraan Di Labuan

labuan

LABUAN – Suasana Aidilfitri diterima dengan penuh kegembiraan di 27 kampung di pulau bebas cukai ini. Hari raya ini diserikan dengan pelaksanaan tradisi kunjung-mengunjung. Selain itu, turut dianjurkan penganjuran rumah terbuka oleh ketua kampung dan juga wakil-wakil dari sektor korporat.

Ahli Parlimen Labuan, Datuk Dr. Suhaili Abdul Rahman, turut meneruskan tradisi rumah terbuka dengan mempersembahkan sambutan mesra kepada tetamu-tetamu dari Labuan, Sabah, Sarawak, dan Semenanjung.

labuan

Pada hari ini, Suhaili turut menerima kunjungan dari keluarga Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah, Datuk Seri Safar Untong, di kediamannya di Jalan Jumidar Buyong.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua tetamu yang datang dari dekat dan jauh. Ada yang datang dari pelbagai latar belakang kaum dan agama. Ucapan terima kasih ini juga untuk mereka yang telah menyertai kami dalam meraikan Aidilfitri ini bersama-sama.

Baca Juga : Kerjasama PBS-STAR Bakal Jadi Realiti

“Juga, penghargaan khas kepada Datuk Seri Safar Untong dan keluarganya atas kesudian mereka dalam menyertai sambutan hari raya bersama kami hari ini,” ujar beliau kepada Bernama.

Selain itu, Suhaili juga akan mengadakan Rumah Terbuka Aidilfitri tahunannya di dewan konvensyen Financial Park pada 26 April ini.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Wilayah Persekutuan), Dr. Zaliha Mustafa, dijangka turut menyertai majlis rumah terbuka tersebut untuk memeriahkan suasana.

Ikuti perkembangan Daerah Tawau, Sabah melalui laman Facebook kami di Tawaukini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *